Semla

Äntligen är det fettisdagen!

Fettisdagen är en tisdag som kommer varje år. Fettisdagen är i februari eller mars. I år är fettisdagen den 28 februari.

En gammal tradition i Sverige är att fasta. Fasta betyder att man äter annorlunda under en period, t.ex. 40 dagar. Olika människor fastar på olika sätt. Några fastar genom att inte äta kött. Andra fastar genom att inte äta godis, eller inte dricka alkohol. Fastan är ofta kopplad till religion.

Fettisdagen är tisdagen före fastan. På fettisdagen kan man äta mycket god mat, för att bli redo för fastan.  Då brukar man äta semla.

Semla är en bulle med mandelmassa och grädde.

semla

Måste man fasta för att äta semla? Nej! Många människor äter semlor, men fastar inte. Att äta semla är en stor tradition i Sverige.

Måste man vänta till fettisdagen för att äta semla? Nja! Många människor vill vänta till fettisdagen. Det är tradition. Men andra människor äter semlor hela februari och mars. Ibland finns det semlor i affären redan i januari.

Jag älskar semlor. Hela året väntar jag på februari, så att jag kan äta semla. Jag har ätit fyra semlor redan. I morgon ska jag äta en till.

Har du ätit semla?

Annonser

En reaktion på ”Semla

  1. Ping: Teman i bloggen | Sara Lövestams lättlästa blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s