Jag har fått cancer

Jag har fått cancer.

Det är så konstigt. Jag kände ingenting. Jag hade inga symtom. Men en läkare undersökte mig, och hon hittade cancer i min kropp.

I mars blev jag opererad. De opererade ut min livmoder.

I april sa de: ”Din cancer är inte borta. Du måste få mer behandling.”

Nu får jag behandling. Behandlingen är jobbig. Det gör ont i kroppen och jag tappar håret. Jag ska få behandling hela våren och sommaren.

Jag vet inte vad som händer i framtiden. Kanske blir jag frisk. Kanske dör jag. Livet är så konstigt. Man vet aldrig vad som kan hända.

Jag är ledsen och chockad. Ibland mår jag så dåligt av behandlingen. Jag vill inte dö. Jag tänker på min familj och mina vänner. Jag vill leva i många fler år, skriva många fler böcker och hjälpa andra genom livet. Jag är ledsen för att jag inte får njuta av våren och sommaren.

Men jag är också glad. Jag är glad för att läkaren hittade min cancer nu, och inte senare. Om de hittar cancer tidigt, har man större chans att bli frisk.

Jag är glad för att jag lever i Sverige. Jag kan få behandling. Behandlingen är jobbig för mig – men jag hoppas att behandlingen är mycket jobbigare för cancern!

Jag är glad för att min nya bok får fina recensioner i tidningarna. Många människor läser min nya bok och kontaktar mig. De skriver att de älskar min bok. När jag läser det, tänker jag inte på cancern.

Jag är glad för att jag har vänner och familj som hjälper mig. Många människor skriver till mig. Många skickar blommor och presenter. Jag känner mig inte ensam.

Och jag är glad för att jag lever nu. Ingen vet vad som händer i morgon.

16 reaktioner på ”Jag har fått cancer

  1. Imponerande ord! Jag hade också cancer. Jag mår bra idag. Vid något tillfälle kommer det att vara ett förflutet för dig också. Se framåt, inte tillbaka 😃

    Gilla

  2. Hej Sara
    Jag är väldigt stor beundrare av ditt arbete inom svenskt språk.

    Jag blev väldigt chockad att höra att du har fått cancer men som du sa i din blogg att det här är livet och man vet inte vad som kommer att hända i framtiden.

    Jag skulle vilja dela med dig en bok om cancerläkemedel. Den är skriven av en amerikansk författare Raymond Francis som också är forskare och hävdar att cancer är en livsstilssjukdom och kan botas och stoppas genom vissa livsstilsförändringar.

    Jag ber dig verkligen att läsa den här boken, kanske kan den här boken ta bort alla dina problem och leda dig till ett hälsosamt liv.

    Boknamn: NEVER FEAR CANCER AGAIN
    Författare: RAYMOND FRANCIS

    Jag bor i Stockholm och jag och min familj har nyligen flyttat till Sverige. Jag hade läst nästan alla dina böcker och tyckte om att lyssna på dig i morgonnyheter som diskuterade språk.

    Jag ber verkligen från hjärtat för dig att du blir frisk eftersom alla behöver människor som du. Du har också full rätt att leva ett livligt och hälsosamt liv som alla på denna jord.

    Många kramar
    sheeba

    Gilla

  3. Jag såg dig på Språkakuten, och sökte för att kolla hur du mådde. Hoppades att det var bara din kul modekänsla som valde att ta bort håret. Det suger att du fick cancer, och jag hoppas att du mår helt frisk så snart som möjligt!
    Tack för din hjälp med min försök att lära mig svenska (förlåt att det är fortfarande så dåligt just nu). Jag tittar ofta på Språkakuten för att öva. Nu har jag hittat också den här blog på lätt svenska, som ska hjälpa. Jag måste också beställa några av dina böcker! Tack för allt du gör och krya på dig! Kram från Colorado.

    Gilla

  4. Hej Sara!
    Jag läser just nu din bok ”Bära och brista”. Jag har läst Första Monikabok också och jag älskar dem båda. Tack för att du skriver så bra böcker!
    Jag ville bara skicka en hälsning till dig här och säga att jag också är en av dem som tänker på dig!🤗

    Gilla

Lämna en kommentar