Till lärare

Välkommen till min lättlästa blogg!

När jag jobbade som lärare på sfi, saknade jag ofta lättlästa bloggar som mina elever kunde följa. Nu jobbar jag inte längre som lärare, men har mycket kontakt med folk som lär sig svenska själva och som efterfrågar lätta texter. Jag har länge bloggat på bland annat min egen sida, saralovestam.se, och när tanken slog mig att göra en lättläst blogg för folk som lär sig svenska, kändes den så självklar att jag var tvungen att göra det.

Jag bloggar om det jag vill. Mitt jobb, natur, svenska språket, saker jag är med om. Kommentera gärna som en del i lektionen, eller uppmuntra deltagare att kommentera! Jag försöker att svara på alla kommentarer, eller följa upp dem med nya blogginlägg.

Ambitionen är att lägga upp ett nytt blogginlägg varje måndag klockan 9.00. Oftast lyckas jag.

Nivån på svenskan kan variera. Några inlägg kan fungera på nybörjar-/ bas- /A-grupper. Andra inlägg passar bättre på sfi-utbildningens C- eller D-nivå. Har du en grupp som kräver mycket lätta texter, rekommenderar jag att du först läser igenom texten själv och avgör om denna veckas text är tillräckligt lätt för dina elever.

Annonser